اكنون كه تداوم توليد و چاپ فصلنامه و روش كار آن پس از سال ها تلاش همكاران دانشگاهي از بهترين دانشگاه هاي جهان بر همه روشن شده است، برنامهها و خطمشيهاي خود را بازخواني ميكنيم و مشتاقانه علاقهمنديم كه از فكر و نظر جامعه علمي و اجرايي كشور و از ديدگاه هاي استادان دانشگاه هاي خارج از كشور همچنان بهره ببريم. همكاران و دستاندركاران اين مجموعه؛ پيش، هنگام و پس از توليد فصلنامه، چندين هدف را در اين راه طراحي كردهاند:
نخست:
اگرچه تركيب هيأت تحريريه و مشاوران فصلنامه را بينالمللي كردهايم، شرط نخست همكاري و گرد هم آمدن هر يك از همكاران فصلنامه تعلق به سرزمين، دين و آيين، فرهنگ، هنر و ارزشها و باورهاي سرزميني است كه به آن تعلق داريم. در اين مسير، فصلنامه از همكاري و مطالب استاداني بهره ميبرد كه ضمن قرار داشتن در مدار جهاني؛ هويت، وابستگي و باورهاي ويژهاي به دستاوردهاي فرهنگ و تمدن ملت خويش دارند.
دوم:
اولويت اصلي فصلنامه به متوني است كه قابليت ارايه فرامرزي را دارا باشند. اگرچه مسايل ويژه كشور در هر شماره مورد توجه قرار گرفته است، اما هر يك از آن مقالهها به نوعي موضوع بحث جامعه بينالمللي نيز هستند.
سوم:
به روز بودن، تازه بودن و فهم ضرورتهاي كشور و جامعه بينالمللي. مقالههاي فصلنامه مطالعات بينالمللي همگام با مسايل مبتلابه كشور و جامعه بينالمللي ارايه ميشود.
چهارم:
سياستگذاري در پرداختن به مسايل بنيادي و نظري. در اين زمينه موضوع حقوق بشر، حقوق زنان، حكومت خوب، عدالت انتقالي، اخلاق و ارزش در روابط بين الملل، ديوان و محاكم كيفري بينالمللي، تروريسم و سلاحهاي كشتار جمعي همواره مورد توجه قرار خواهند گرفت.
پنجم:
حقوق بشر تمركز نخست متون فصلنامه است. موضوع حقوق بشر تخصص بيشتر اعضاي شوراي نويسندگان و مشاوران علمي بينالمللي فصلنامه است. بيشترين متون هر شماره را مقالههاي حقوق بشري شكل ميدهند.
ششم:
دوري از ارزيابي و داوري هنجاري و تلاش در پردازش علمي ـ پژوهشي به مجهولات، مسايل و چالشهاي كشور، منطقه و جامعه بينالمللي. تلاش بر اين است تا مقالهها با معيارهاي علمي ـ پژوهشي گزينش شوند.
هفتم:
تشويق و ترغيب به تعامل دانشگاهيان كشور به نقد استادان به نام دانشگاههاي معتبر بيرون از كشور با ارايه ديدگاههاي طرفين در قالب مقاله و نقد و بررسي.
هشتم:
تشويق به نگارش چندزباني با چاپ مقالههاي پارسي، انگليسي و فرانسه.
نهم:
ارايه و اطلاعرساني به موقع و صحيح. به رغم محدوديت منابع مالي و انساني فصلنامه، اطلاعرساني به مراكز دانشگاهي از اهداف مهم فصلنامه است.
دهم:
بررسي و تحليل بازخوردهاي چاپ مجله و تأمل در راهكارها و انتقادهاي ارايه شده.
اكنون پس از تلاش هاي علمي همكاران دانشگاهي، فصلنامه مطالعات بينالمللي توانسته است مخاطبين ويژهاي در داخل و خارج بيابد، وارد همكاري با دانشگاه هاي بين المللي و به نام و نيز سازمانهاي بينالمللي از جمله كميته بينالمللي صليب سرخ، كميسارياي عالی پناهندگان سازمان ملل متحد، جنبش عدم تعهد، دانشگاه پنسیلوانیا، موسسه دانشگاهي اتحاديه اروپا در فلورانس و سازمان ملل متحد شود، از سوي دانشگاههاي معتبر بيروني به عنوان مجله اي وزين شناخته شود و با ورودي مقالههاي خوب و ارزنده استادان داخل و خارج از كشور روبهرو شود، دانشجويان و پژوهشگران جوان و كوشاي دكتراي حقوق بينالملل و علوم سياسي را به نگارش مقالههاي ارزنده و قابل ارايه ترغيب كند و مورد عنايت سازمانها و مراكز علمي ـ اجرايي كشور واقع شود. همه اين ها دستاورد كمكهاي ارزنده دوستان و همكاراني است كه توليد اين فصلنامه را تنها از سر كمك به بخشي از تلاشهاي علمي كشور ديدهاند. سپاسگزاري از همه آنها را وظيفه خود دانسته و مطمئنم كه اين دوستان هر يك به نوعي در پيشرفت علمي ـ پژوهشي كشور سهم مهم و ارزندهاي دارند.
مدير مسئول
دکتر مهدی ذاکریان